RTCA-DO-160G Çevresel Koşul Testleri
2021-01-08
Online Eğitim
Eğitimin Amacı
Eğitime katılacak kişilerin aşağıdaki konularda bilgi sahibi olması ve kabiliyetlerinin gelişmesini sağlamak:
Eğitim İçeriği
*Yukarıda listelenmiş her bir test metodu için anlatım konu alt başlıkları aşağıda listelenmiştir:
2.5 günlük eğitim takvimi ile tüm testler anlatılacak ve tecrübeler paylaşılacak olmakla birlikte detay konular seçilen bazı testleri içerebilecektir.
Eğitime katılan kişiler RTCA-DO-160 testleri düşünülerek tasarım konularında daha detay eğitim almak isterlerse, bu eğitim sonrasında katılımcıların EMI/EMC bölümlerinde tasarım konularını kapsayan "RTCA-DO-160 EMI/EMC (İleri Seviye)" eğitimini de almalarını önemle tavsiye ediyoruz.
Bu Eğitim Kimler İçin
Eğitim Süresi, Takvimi ve Sertifika
Eğitimciler Hakkında
Dr. İsmail Çiçek, Test Merkezi Yöneticisi
Dr. Çiçek, savunma projelerinde sistem ve cihaz geliştirilmesi projelerinde görev aldı. C5 uçaklarının modernizasyonu ve insansız hava aracı geliştirilmesi projelerinde uzun yıllar görev aldı, bir insansız uçak projesinin tamamında test liderliği yaptı ve uçak için çevresel test amacıyla yazılım geliştirilmesi pozisyonunda çalıştı.
Dr. İsmail Çiçek, 15 yıl ABD'de Savunma Sektörü projelerinde görev almış olup Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait test merkezi yöneticiliği yaparak 50'nin üzerinde cihaz ve ekipmanın test ve sertifikalandırılmasında görev aldı. Bu çalışmalar, ekipman ve cihaz sertifikalandırması için gerekli test planının geliştirilmesi ve müşteri/ilgililerce kabulü, test kriterlerinin belirlenmesi, test lokasyonlarının seçimi, bütçelendirilmesi, testlerin gerçekleştirilmesi, ortamda son değerlendirme testlerinin yapılması, test raporu sunumu ve risk analizlerinin raporlanması konularını içerdi. Dr. Çiçek, Raytheon firmasında doktora programı kapsamında "Product Integrated Verification and Validation" doktora dersini verdi. Bu deneyimler ile Dr. Çiçek, askeri standartlar ve test/değerlendirme konularında önemli tecrübelere sahiptir. Uluslararası test standartları hazırlama komitelerinde görev alan Dr. Çiçek, tecrübelerini eğitimler ile sektörümüze aktarma hedefiyle eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.
Dr. Çiçek, ülkemizde de yıllardır test projeleri yürütmüş ve firmalarımıza test ve değerlendirme konularında danışmanlık ve eğitim desteği vermekte olup İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesidir. İsmail Çiçek aynı zamanda İTÜ bünyesinde kurulan Denizcilik Teçhitatı Test Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (DETAM) Merkez Müdürü olarak görev yapmaktadır. DETAM, sektöre laboratuvar ve test imkanları ile test hizmetleri vermektedir.
Mehmet Mustafa Büyükboyacı, Aviyonik Sistemler Şef Mühendisi
1980 Isparta doğumlu, 2003 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından 2,5 sene Sigma Elektrik şirketinde Ar-Ge mühendisi olarak çalıştı. 1 sene askerlik görevinin ardından 2 sene Ford Otosan Gölcük Fabrikasında V225 ticari araç projelerinde ürün geliştirme mühendisi olarak görev yaptı, daha sonra MercedesBenz-Türk Otobüs Geliştirme Elektrik/Elektronik Departmanı'nda 4 sene çalıştı.
2012 senensinde THY Ar-Ge Departmanı'nda Ar-Ge mühendisi olarak işe başladı ve 2015 yılından bu yana aynı bölümde Aviyonik Sistemler Şef Mühendisi olarak görev yapmakta. Bu görevine paralel olarak EASA onaylı tasarım yetkisine sahip olan THY Teknik Tasarım Organizasyonu'nda DO160 Sertifikasyon Verifikasyon Mühendisi (CVE) görevini de yürütmektedir. Bu kapsamda yurtdışında gerçekleştirilen DO160 testlerine gözlemci/denetçi olarak katılım sağlamıştır.
Aviyonik sistem/ekipman tasarımı test ve sertifikasyonları konusunda birçok önemli projede görev almıştır. Uçak içi eğlence sistemleri tasarımı gibi önemli projelerde Airbus, Boeing gibi ana üretici firmalarla projelerde beraber çalışma imkanı olmuştur. Halen 8 kişilik değerli bir ekibin yönetimi ve koordinasyonunu yürütmektedir.